www.f23.fora.pl
Niezależne forum internetowe F23 - Wejdziesz - nie wyjdziesz
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.f23.fora.pl Strona Główna
->
Rozmowy kulturalne
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Reaktywacja forum o2 - F23
----------------
Rozmowy kulturalne
chateferia
Shoutbox
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Gość
Wysłany: Sob 14:50, 25 Mar 2023
Temat postu:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko
np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment
i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi
to już nie kawa a napój dla kobiet. true facet pije espresso
Nie wiesz co tracisz
to chyba dobrze nie wiedzieć co się traci. przynajmniej nie ma czego żałować.
jestem balistą!
Wysłany: Sob 10:52, 25 Mar 2023
Temat postu:
najlepsza włoska kawa napisał:
Expresso!
Only expresso!
Brooklyner, PhD
Wysłany: Sob 5:50, 25 Mar 2023
Temat postu:
pewna napisał:
Maccabi Hooligans napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko
np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment
i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi
Oder
zum Beispiel
www.youtube.com/watch?v=Scn4Gzqy0n4
pewna
Wysłany: Sob 3:12, 25 Mar 2023
Temat postu:
Maccabi Hooligans napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko
np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment
i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi
Oder
zum Beispiel
www.youtube.com/watch?v=Scn4Gzqy0n4
pewna
Wysłany: Sob 2:52, 25 Mar 2023
Temat postu:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko
np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment
i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi
to już nie kawa a napój dla kobiet. true facet pije espresso
Nie wiesz co tracisz
Gość
Wysłany: Czw 21:37, 23 Mar 2023
Temat postu:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko
np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment
i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi
to już nie kawa a napój dla kobiet. true facet pije espresso
Maccabi Hooligans
Wysłany: Czw 18:23, 23 Mar 2023
Temat postu:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko
np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment
i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi
Oder
zum Beispiel
ACHTUNG PEDAUNG
Wysłany: Czw 18:13, 23 Mar 2023
Temat postu:
pewna
Wysłany: Czw 2:50, 23 Mar 2023
Temat postu:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko
np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment
i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz na później to opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi
No a żeby się udało, to wcześniej pomódl się w kościele!
pewna
Wysłany: Czw 2:39, 23 Mar 2023
Temat postu:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko
np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment
i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi
Gość
Wysłany: Czw 1:36, 23 Mar 2023
Temat postu:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.
pewna
Wysłany: Czw 1:22, 23 Mar 2023
Temat postu:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa
Gość
Wysłany: Czw 1:20, 23 Mar 2023
Temat postu:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.
pewna
Wysłany: Czw 1:12, 23 Mar 2023
Temat postu:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
Gość
Wysłany: Czw 1:00, 23 Mar 2023
Temat postu:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin