www.f23.fora.pl
Niezależne forum internetowe F23 - Wejdziesz - nie wyjdziesz
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.f23.fora.pl Strona Główna
->
Rozmowy kulturalne
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Reaktywacja forum o2 - F23
----------------
Rozmowy kulturalne
chateferia
Shoutbox
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Ministrant Jakub 50 lat
Wysłany: Nie 9:30, 02 Lip 2023
Temat postu:
Uwaga na salezjański szał na forum i propagandę
HandlarzKlejem
Wysłany: Sob 23:38, 01 Lip 2023
Temat postu:
Ministrant Jakub 50 lat napisał:
HandlarzKlejem napisał:
Stulej smakosz napisał:
Nie za krótko smażony ten łosoś?
Akurat mój kawałeczek był dość cienki. Ale zgadzam się, na grubsze plastry faktycznie przyda się 5 minut.
Cytat:
Uwaga autor tego postu to salezjański prowokator i spamer na żołdzie Bractwa św Piotra który przeprowadza prowokacje
zygarłowski, wypierdalaj łysy penesie meble przepychać, jak tam pieniążki po tatusiu, nie skończyły się już? a od bractwa się odpierdol i idź wkurwiać lefebrystów, śmieci heretyckich
propaganda krakowskich krypto modernistów FSSP którzy deptaja partykuły i piją wódkę pod kosviolem
ja przynajmniej żony nie zdradzam i nie rozpierdalam majątku bez sensu na jakiegoś oszołoma, którego rodzina się wyrzekła i się od niego odwróciła
Ministrant Jakub 50 lat
Wysłany: Sob 23:34, 01 Lip 2023
Temat postu:
HandlarzKlejem napisał:
Stulej smakosz napisał:
Nie za krótko smażony ten łosoś?
Akurat mój kawałeczek był dość cienki. Ale zgadzam się, na grubsze plastry faktycznie przyda się 5 minut.
Cytat:
Uwaga autor tego postu to salezjański prowokator i spamer na żołdzie Bractwa św Piotra który przeprowadza prowokacje
zygarłowski, wypierdalaj łysy penesie meble przepychać, jak tam pieniążki po tatusiu, nie skończyły się już? a od bractwa się odpierdol i idź wkurwiać lefebrystów, śmieci heretyckich
propaganda krakowskich krypto modernistów FSSP którzy deptaja partykuły i piją wódkę pod kosviolem
HandlarzKlejem
Wysłany: Sob 23:30, 01 Lip 2023
Temat postu:
Stulej smakosz napisał:
Nie za krótko smażony ten łosoś?
Akurat mój kawałeczek był dość cienki. Ale zgadzam się, na grubsze plastry faktycznie przyda się 5 minut.
Cytat:
Uwaga autor tego postu to salezjański prowokator i spamer na żołdzie Bractwa św Piotra który przeprowadza prowokacje
zygarłowski, wypierdalaj łysy penesie meble przepychać, jak tam pieniążki po tatusiu, nie skończyły się już? a od bractwa się odpierdol i idź wkurwiać lefebrystów, śmieci heretyckich
Ministrant Jakub 50 lat
Wysłany: Sob 18:30, 01 Lip 2023
Temat postu:
Uwaga autor tego postu to salezjański prowokator i spamer na żołdzie Bractwa św Piotra który przeprowadza prowokacje
Stulej smakosz
Wysłany: Sob 18:27, 01 Lip 2023
Temat postu:
Nie za krótko smażony ten łosoś?
HandlarzKlejem
Wysłany: Sob 17:38, 01 Lip 2023
Temat postu:
Eren napisał:
a ja dzisiaj jadłem ryż z dżemem
kto ci to robił, Historia? ta to nawet nie umie się do czegokolwiek w plocie przydać, migusiem do Mikasy z kwiatami, ino raz
Radko Sikorsky
Wysłany: Sob 17:19, 01 Lip 2023
Temat postu:
Pierożinu ssałem!
HandlarzKlejem
Wysłany: Sob 16:17, 01 Lip 2023
Temat postu:
co do wykorzystania marynaty jako sos to można jeszcze:
- nie dodawać mączki ziemniacznej
- dodać po jednej łyżce sosu sojowego i sosu teriyaki
- dolać około 125ml wody
- wylać to na patelnię
- redukować na dość dużym ogniu, wedle uznania
- jeśli wyszło za gęste, uzupełnić nieco sosem sojowym i łyżeczką miodu
radosławe sikorskie
Wysłany: Sob 15:46, 01 Lip 2023
Temat postu:
a ja zrobiłem laskę Ławrowu
Eren
Wysłany: Sob 15:18, 01 Lip 2023
Temat postu:
a ja dzisiaj jadłem ryż z dżemem
HandlarzKlejem
Wysłany: Sob 13:57, 01 Lip 2023
Temat postu: Zrobiłem marynowanego łososia w sosie teriyaki i dobry jest
Trzymajcie recepturę:
dwa filety łososia atlantyckiego ze skórą, 200 gram każdy
marynata:
4 łyżki stołowe sosu teriyaki
3 łyżki stołowe sosu sojowego
2 łyżki stołowe miodu spadziowego
1 łyżeczka imbiru
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
1 łyżeczka oliwy
można dodać pół kielona sake, ale z moich doświadczeń wynika że pomaga to na wołowinę, a na rybę nie bardzo
soli i pieprzu nie dodawać, jebać
1. marynatę wymieszać w dużej misce, wszystko naraz
2. wrzucić jeden filet, po czym łyzką wybrać trochą marynaty i zalać go od góry
3. na to wrzucić drugi filet i zrobić to samo
4. wrzucić do lodówki na minimum 3 godziny
5. rozgrzać patelnię grillową z niewielką ilością oleju rzepakowego
6. zmniejszyć ogień, położyć łosocia smażyć od strony skóry około 3 minuty, a potem przerzucić na 20 sekund na drugą stronę
7. w międzyczasie do marynaty dosypać szczyptę mączki kukurydzianej i wymieszać
8. po zdjęciu łososia z patelnii wylać na nią marynatę i ją nieco odparować aż rozsądnie zgęstnieje
9. powstały sos rozlać albo bezpośrednio na łososia prosto z patelnii, albo odlać do sosjerki o polewać potem
10. ryż dowolny, ale najlepiej do sushi
11. solić do smaku, na pewno mozna posypać też sezamem
12. można spryskać cytryną ale trzeba się liczyć z tym że to przegryzie smak miodu
wpierdalajcie cwele
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin