Autor |
Wiadomość |
Gość |
Wysłany: Sob 14:50, 25 Mar 2023 Temat postu: |
|
pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło. |
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje. |
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa |
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna. |
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi |
to już nie kawa a napój dla kobiet. true facet pije espresso |
Nie wiesz co tracisz |
to chyba dobrze nie wiedzieć co się traci. przynajmniej nie ma czego żałować. |
|
|
jestem balistą! |
Wysłany: Sob 10:52, 25 Mar 2023 Temat postu: |
|
najlepsza włoska kawa napisał: | Expresso! |
Only expresso! |
|
|
Brooklyner, PhD |
Wysłany: Sob 5:50, 25 Mar 2023 Temat postu: |
|
pewna napisał: | Maccabi Hooligans napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło. |
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje. |
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa |
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna. |
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi | Oder zum Beispiel |
www.youtube.com/watch?v=Scn4Gzqy0n4 |
|
|
|
pewna |
Wysłany: Sob 3:12, 25 Mar 2023 Temat postu: |
|
Maccabi Hooligans napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło. |
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje. |
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa |
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna. |
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi | Oder zum Beispiel |
www.youtube.com/watch?v=Scn4Gzqy0n4 |
|
|
pewna |
Wysłany: Sob 2:52, 25 Mar 2023 Temat postu: |
|
stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło. |
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje. |
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa |
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna. |
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi |
to już nie kawa a napój dla kobiet. true facet pije espresso |
Nie wiesz co tracisz |
|
|
Gość |
Wysłany: Czw 21:37, 23 Mar 2023 Temat postu: |
|
pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło. |
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje. |
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa |
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna. |
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi |
to już nie kawa a napój dla kobiet. true facet pije espresso |
|
|
Maccabi Hooligans |
Wysłany: Czw 18:23, 23 Mar 2023 Temat postu: |
|
pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło. |
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje. |
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa |
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna. |
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi | Oder zum Beispiel |
|
|
ACHTUNG PEDAUNG |
Wysłany: Czw 18:13, 23 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
|
|
pewna |
Wysłany: Czw 2:50, 23 Mar 2023 Temat postu: |
|
pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło. |
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje. |
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa |
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna. |
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz na później to opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi |
No a żeby się udało, to wcześniej pomódl się w kościele! |
|
|
pewna |
Wysłany: Czw 2:39, 23 Mar 2023 Temat postu: |
|
stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło. |
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje. |
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa |
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna. |
Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi |
|
|
Gość |
Wysłany: Czw 1:36, 23 Mar 2023 Temat postu: |
|
pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło. |
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje. |
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa |
ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna. |
|
|
pewna |
Wysłany: Czw 1:22, 23 Mar 2023 Temat postu: |
|
stoolejek napisał: | pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło. |
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje. |
no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa |
|
|
Gość |
Wysłany: Czw 1:20, 23 Mar 2023 Temat postu: |
|
pewna napisał: | stoolejek napisał: | pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło. |
każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje. |
|
|
pewna |
Wysłany: Czw 1:12, 23 Mar 2023 Temat postu: |
|
stoolejek napisał: | pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło. |
|
|
Gość |
Wysłany: Czw 1:00, 23 Mar 2023 Temat postu: |
|
pewna napisał: | Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam |
kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu. |
|
|