Autor Wiadomość
Ministrant Jakub 50 lat
PostWysłany: Nie 9:30, 02 Lip 2023    Temat postu:

Uwaga na salezjański szał na forum i propagandę
HandlarzKlejem
PostWysłany: Sob 23:38, 01 Lip 2023    Temat postu:

Ministrant Jakub 50 lat napisał:
HandlarzKlejem napisał:
Stulej smakosz napisał:
Nie za krótko smażony ten łosoś? Wesoly


Akurat mój kawałeczek był dość cienki. Ale zgadzam się, na grubsze plastry faktycznie przyda się 5 minut.


Cytat:

Uwaga autor tego postu to salezjański prowokator i spamer na żołdzie Bractwa św Piotra który przeprowadza prowokacje


zygarłowski, wypierdalaj łysy penesie meble przepychać, jak tam pieniążki po tatusiu, nie skończyły się już? a od bractwa się odpierdol i idź wkurwiać lefebrystów, śmieci heretyckich
propaganda krakowskich krypto modernistów FSSP którzy deptaja partykuły i piją wódkę pod kosviolem


ja przynajmniej żony nie zdradzam i nie rozpierdalam majątku bez sensu na jakiegoś oszołoma, którego rodzina się wyrzekła i się od niego odwróciła
Ministrant Jakub 50 lat
PostWysłany: Sob 23:34, 01 Lip 2023    Temat postu:

HandlarzKlejem napisał:
Stulej smakosz napisał:
Nie za krótko smażony ten łosoś? Wesoly


Akurat mój kawałeczek był dość cienki. Ale zgadzam się, na grubsze plastry faktycznie przyda się 5 minut.


Cytat:

Uwaga autor tego postu to salezjański prowokator i spamer na żołdzie Bractwa św Piotra który przeprowadza prowokacje


zygarłowski, wypierdalaj łysy penesie meble przepychać, jak tam pieniążki po tatusiu, nie skończyły się już? a od bractwa się odpierdol i idź wkurwiać lefebrystów, śmieci heretyckich
propaganda krakowskich krypto modernistów FSSP którzy deptaja partykuły i piją wódkę pod kosviolem
HandlarzKlejem
PostWysłany: Sob 23:30, 01 Lip 2023    Temat postu:

Stulej smakosz napisał:
Nie za krótko smażony ten łosoś? Wesoly


Akurat mój kawałeczek był dość cienki. Ale zgadzam się, na grubsze plastry faktycznie przyda się 5 minut.


Cytat:

Uwaga autor tego postu to salezjański prowokator i spamer na żołdzie Bractwa św Piotra który przeprowadza prowokacje


zygarłowski, wypierdalaj łysy penesie meble przepychać, jak tam pieniążki po tatusiu, nie skończyły się już? a od bractwa się odpierdol i idź wkurwiać lefebrystów, śmieci heretyckich
Ministrant Jakub 50 lat
PostWysłany: Sob 18:30, 01 Lip 2023    Temat postu:

Uwaga autor tego postu to salezjański prowokator i spamer na żołdzie Bractwa św Piotra który przeprowadza prowokacje
Stulej smakosz
PostWysłany: Sob 18:27, 01 Lip 2023    Temat postu:

Nie za krótko smażony ten łosoś? Wesoly
HandlarzKlejem
PostWysłany: Sob 17:38, 01 Lip 2023    Temat postu:

Eren napisał:
a ja dzisiaj jadłem ryż z dżemem przewala oczami


kto ci to robił, Historia? ta to nawet nie umie się do czegokolwiek w plocie przydać, migusiem do Mikasy z kwiatami, ino raz
Radko Sikorsky
PostWysłany: Sob 17:19, 01 Lip 2023    Temat postu:

Pierożinu ssałem! coole
HandlarzKlejem
PostWysłany: Sob 16:17, 01 Lip 2023    Temat postu:

co do wykorzystania marynaty jako sos to można jeszcze:

- nie dodawać mączki ziemniacznej
- dodać po jednej łyżce sosu sojowego i sosu teriyaki
- dolać około 125ml wody
- wylać to na patelnię
- redukować na dość dużym ogniu, wedle uznania
- jeśli wyszło za gęste, uzupełnić nieco sosem sojowym i łyżeczką miodu
radosławe sikorskie
PostWysłany: Sob 15:46, 01 Lip 2023    Temat postu:

a ja zrobiłem laskę Ławrowu Cool
Eren
PostWysłany: Sob 15:18, 01 Lip 2023    Temat postu:

a ja dzisiaj jadłem ryż z dżemem przewala oczami
HandlarzKlejem
PostWysłany: Sob 13:57, 01 Lip 2023    Temat postu: Zrobiłem marynowanego łososia w sosie teriyaki i dobry jest

Trzymajcie recepturę:

dwa filety łososia atlantyckiego ze skórą, 200 gram każdy

marynata:

4 łyżki stołowe sosu teriyaki
3 łyżki stołowe sosu sojowego
2 łyżki stołowe miodu spadziowego
1 łyżeczka imbiru
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
1 łyżeczka oliwy
można dodać pół kielona sake, ale z moich doświadczeń wynika że pomaga to na wołowinę, a na rybę nie bardzo

soli i pieprzu nie dodawać, jebać

1. marynatę wymieszać w dużej misce, wszystko naraz
2. wrzucić jeden filet, po czym łyzką wybrać trochą marynaty i zalać go od góry
3. na to wrzucić drugi filet i zrobić to samo
4. wrzucić do lodówki na minimum 3 godziny
5. rozgrzać patelnię grillową z niewielką ilością oleju rzepakowego
6. zmniejszyć ogień, położyć łosocia smażyć od strony skóry około 3 minuty, a potem przerzucić na 20 sekund na drugą stronę
7. w międzyczasie do marynaty dosypać szczyptę mączki kukurydzianej i wymieszać
8. po zdjęciu łososia z patelnii wylać na nią marynatę i ją nieco odparować aż rozsądnie zgęstnieje
9. powstały sos rozlać albo bezpośrednio na łososia prosto z patelnii, albo odlać do sosjerki o polewać potem
10. ryż dowolny, ale najlepiej do sushi
11. solić do smaku, na pewno mozna posypać też sezamem
12. można spryskać cytryną ale trzeba się liczyć z tym że to przegryzie smak miodu

wpierdalajcie cwele


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group