|
www.f23.fora.pl Niezależne forum internetowe F23 - Wejdziesz - nie wyjdziesz
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Cebullaczek.
Gość
|
Wysłany: Nie 20:12, 12 Mar 2023 Temat postu: Jakie parówki dla stuleja? |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Czaskoski
Gość
|
Wysłany: Nie 20:14, 12 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
z robaków i sraki
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ten od NFDI.
Gość
|
Wysłany: Nie 20:33, 12 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
Czaskoski napisał: | z robaków i sraki |
To dla mnie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Achtung! Dół Imhofa
Gość
|
Wysłany: Nie 21:00, 12 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Brooklyner, PhD
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala
Dołączył: 11 Sty 2021
Posty: 2584
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: z Dupy Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Nie 21:48, 12 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
Z Constaru.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Nie 21:53, 12 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
Teoretycznie jest możliwa produkcja parówek z robaków, ale zwykle robaki nie są wykorzystywane w produkcji żywności jako surowiec mięsny. Wiele gatunków robaków jest wykorzystywanych w produkcji pokarmowej, jednak zazwyczaj są to dżdżownice, larwy mączne, larwy pszczół, karmazynowe i inne gatunki owadów. Nie ma obecnie szeroko stosowanej metody produkcji parówek z robaków.
Ponadto, wprowadzenie robaków jako surowca mięsnego do przemysłowej produkcji żywności byłoby związane z wieloma wyzwaniami, takimi jak kontrolowanie jakości, bezpieczeństwo żywności, przestrzeganie przepisów sanitarnych, a także akceptacja społeczna takiego produktu.
W każdym razie, zawsze należy zachować ostrożność i zdrowy rozsądek w wyborze źródeł informacji i wiedzy na temat żywności, a także zawsze sprawdzać źródło oraz przestrzegać zaleceń i przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|