|
www.f23.fora.pl Niezależne forum internetowe F23 - Wejdziesz - nie wyjdziesz
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 20:42, 17 Mar 2023 Temat postu: już od 3 dni uczę się robić kawę w nowym ekspresie |
|
|
i kuurrwa jeszcze nie umiem. albo za szybka ekstrkacja i wychodzi kwaśna albo za duże ciśnienie i wychodzi gorzka, albo za mało kawy albo za dużo albo za drobno zmielona albo za grubo. jeszcze pewnie z tydzień zejdzie aż się nauczę.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
najlepsza włoska kawa
Gość
|
Wysłany: Pią 20:45, 17 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
Expresso!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
sracz
Dołączył: 19 Lip 2022
Posty: 154
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 20:50, 17 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
Polecam rozpuszczalną. Zawsze wychodzi taka sama.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 20:52, 17 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
Kodziarz napisał: | Polecam rozpuszczalną. Zawsze wychodzi taka sama. |
czyli zawsze tak samo chujowa.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kawowa stuleja
Gość
|
Wysłany: Pią 21:08, 17 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
kwaśność zależy od odmiany kawy i niestety trzeba pokupować różne i znaleźć sobie marke. Polecam kopi luwak ze sklepowych to mało kwaśne i łatwo dostępne są woseby, jak coś innego to są sklepy online i tam można powybierać do woli
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 21:10, 17 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
kawowa stuleja napisał: | kwaśność zależy od odmiany kawy i niestety trzeba pokupować różne i znaleźć sobie marke. Polecam kopi luwak ze sklepowych to mało kwaśne i łatwo dostępne są woseby, jak coś innego to są sklepy online i tam można powybierać do woli |
i tu się trochę mylisz smyku. nie zależy tylko od rodzaju kawy. kwasowość czy gorzkość zależy też od metody parzenia.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 21:54, 17 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
stoolejek napisał: | kawowa stuleja napisał: | kwaśność zależy od odmiany kawy i niestety trzeba pokupować różne i znaleźć sobie marke. Polecam kopi luwak ze sklepowych to mało kwaśne i łatwo dostępne są woseby, jak coś innego to są sklepy online i tam można powybierać do woli |
i tu się trochę mylisz smyku. nie zależy tylko od rodzaju kawy. kwasowość czy gorzkość zależy też od metody parzenia. |
wiesz co w slangu porno znaczy parzyć herbatę?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 22:00, 17 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
Anonymous napisał: | stoolejek napisał: | kawowa stuleja napisał: | kwaśność zależy od odmiany kawy i niestety trzeba pokupować różne i znaleźć sobie marke. Polecam kopi luwak ze sklepowych to mało kwaśne i łatwo dostępne są woseby, jak coś innego to są sklepy online i tam można powybierać do woli |
i tu się trochę mylisz smyku. nie zależy tylko od rodzaju kawy. kwasowość czy gorzkość zależy też od metody parzenia. |
wiesz co w slangu porno znaczy parzyć herbatę? |
nie wiem, ale jaki to ma związek z tematem?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 22:15, 17 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
stoolejek napisał: | Anonymous napisał: | stoolejek napisał: | kawowa stuleja napisał: | kwaśność zależy od odmiany kawy i niestety trzeba pokupować różne i znaleźć sobie marke. Polecam kopi luwak ze sklepowych to mało kwaśne i łatwo dostępne są woseby, jak coś innego to są sklepy online i tam można powybierać do woli |
i tu się trochę mylisz smyku. nie zależy tylko od rodzaju kawy. kwasowość czy gorzkość zależy też od metody parzenia. |
wiesz co w slangu porno znaczy parzyć herbatę? |
nie wiem, ale jaki to ma związek z tematem? |
żaden, a musi mieć?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Moderator Paweł
Gość
|
Wysłany: Pią 22:49, 17 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
Anonymous napisał: | stoolejek napisał: | Anonymous napisał: | stoolejek napisał: | kawowa stuleja napisał: | kwaśność zależy od odmiany kawy i niestety trzeba pokupować różne i znaleźć sobie marke. Polecam kopi luwak ze sklepowych to mało kwaśne i łatwo dostępne są woseby, jak coś innego to są sklepy online i tam można powybierać do woli |
i tu się trochę mylisz smyku. nie zależy tylko od rodzaju kawy. kwasowość czy gorzkość zależy też od metody parzenia. |
wiesz co w slangu porno znaczy parzyć herbatę? |
nie wiem, ale jaki to ma związek z tematem? |
żaden, a musi mieć? |
Owszem, w innym przypadku jest to pewne lekceważenie netykiety i może spotkać się z reakcją moderacji
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Moderator Paweł
Gość
|
Wysłany: Pią 23:34, 17 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
A tak przy okazji. Wiecie, że mój ojciec jest zwykłym pedofilem? Stoi cały dzień pod przedszkolem w krzakach i jak pani przedszkolanka nie widzi to woła dzieci i pokazuje im chuja. Robi też gorsze rzeczy ale pisać o nich nie będę.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob 15:38, 18 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
udało mi się dzisiaj po raz pierwszy zrobić espresso, które nie jest za kwaśne ani za gorzkie a czuć ekstrakt kawy. 16g kawy, ciśnienie ok. 9-10 atmosfer, 26-27 sekund parzenia. jest git. w końcu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob 15:51, 18 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
stoolejek napisał: | udało mi się dzisiaj po raz pierwszy zrobić espresso, które nie jest za kwaśne ani za gorzkie a czuć ekstrakt kawy. 16g kawy, ciśnienie ok. 9-10 atmosfer, 26-27 sekund parzenia. jest git. w końcu. |
najlepsze jest to że jak dam np. 15 g kawy zamiast 16g to ciśnienie parzenia spada poniżej 8 atmosfer i kawa wychodzi kwaśna. musi być idealnie zmielona na grubość i idealnie dobrana ilość do kolby.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kabaciarz
Gość
|
Wysłany: Sob 17:23, 18 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
Moderator Paweł napisał: | A tak przy okazji. Wiecie, że mój ojciec jest zwykłym pedofilem? Stoi cały dzień pod przedszkolem w krzakach i jak pani przedszkolanka nie widzi to woła dzieci i pokazuje im chuja. Robi też gorsze rzeczy ale pisać o nich nie będę. |
Nochal z Kabat też przestaje całymi dniami przy bażanciarni.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mieszkaniec Natolina
Gość
|
Wysłany: Sob 20:41, 18 Mar 2023 Temat postu: |
|
|
kabaciarz napisał: | Moderator Paweł napisał: | A tak przy okazji. Wiecie, że mój ojciec jest zwykłym pedofilem? Stoi cały dzień pod przedszkolem w krzakach i jak pani przedszkolanka nie widzi to woła dzieci i pokazuje im chuja. Robi też gorsze rzeczy ale pisać o nich nie będę. |
Nochal z Kabat też przestaje całymi dniami przy bażanciarni. |
Nigdy go tam nie widziałem
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|